Gekookt & Gestookt

Gekookt & Gestookt is stoer en smakelijk en een inspiratiebron voor iedere whisky-liefhebber.

Hans Offringa en ‘Chef Stef’ Roesbeke selecteerden 40 Schotse whisky’s en bijpassende gerechten. Vis, vlees, vegetarisch en desserts met bijpassende whisky’s: van Aberfeldy tot Macallan en van Arran tot Scapa. Talloze smaakvarianten, van zacht en vriendelijk bloemig tot vol-fruitig en rokerig worden gepresenteerd, compleet met proefnotities van Hans Offringa, terwijl ‘Chef Stef’ zijn eigen invulling geeft aan het combineren van whisky met gerechten.

De recepten zijn relatief eenvoudig en geschikt voor de keuken thuis. Gekookt & Gestookt is het geslaagde resultaat van de eendrachtige samenwerking tussen een Vlaming en een Fries.

Stef opende in 2000 zijn restaurant De Cluysenaer in Kluizen-Evergem (België). In zijn restaurant is een zeer groot aanbod van whisky’s die gebruikt worden bij de pairing van gerechten met whisky. Hij heeft meegewerkt aan verschillende kookboeken en whiskytijdschriften.

Krien neemt je in het restaurant mee in de wonderlijke wereld van whisky met verhalen en anekdotes. In dit boek kon ze haar passie voor fotografie en keramiek combineren. Ze heeft zorgvuldig bereide gerechten gefotografeerd in de studio, waardoor de foto’s een illustratie vormen bij de recepten.

‘Een grandioos idee om te koken met whisky. Gekookt & Gestookt is een geweldige aanvulling’
Joël Broekaert
Culinair jouranlist, schrijver, spreker, TV maker

Verkrijgbaar bij uw lokale boekhandel, whiskyboeken.nl, bol.com en mitra.nl.

This book is currently only available in Dutch.